online slots game malaysia
Vijesti

Isplata egzistencijalne naknade nezaposlenim demobilisanim braniocima i ostalih naknada

Ministarstvo za boračka pitanja Kantona Sarajevo uputilo je naloge za plaćanje mjesečnih novčanih naknada utvrđenih Zakonom o dopunskim pravima boraca-branitelja Bosne i Hercegovine za april.

Po pitanju prava na mjesečna novčana primanja za djecu ratnih vojnih invalida s utvrđenim invaliditetom od 20 do 80 posto (dječiji dodatak), isplata počinje od danas, 5. maja, uz napomenu da se naknada od marta 2023. godine isplaćuje u iznosu od 104,25 KM po djetetu. U obračun je uključeno 980 osoba za 1.485 djece. 

Od ponedjeljka, 8. maja, očekuje se isplata po pravu na mjesečna novčana primanja za nosioce najviših ratnih priznanja, ratne vojne invalide kojima je priznato pravo na dodatak za njegu i pomoć od druge osobe, nosioce “Partizanske spomenice 1941” i djecu šehida – poginulog borca – branitelja bez oba roditelja za vrijeme nezaposlenosti do zasnivanja radnog odnosa. U ovaj obračun je uključena 741 osoba. 

Od utorka, 9. maja, očekuje se isplata po osnovu personalne asistencije za ratne vojne invalide – paraplegičare i ratne vojne invalide kojima je priznato pravo na dodatak za njegu i pomoć od druge osobe. U obračun je uključeno 157 osoba. 

Kada je riječ o egzistencijalnoj naknadi nezaposlenim demobilisanim braniocima mlađim od 57 godina, isplata se očekuje od srijede, 10. maja, a u ovaj obračun je uključeno 2.854 osobe. 

3 1 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia