online slots game malaysia
Sarajevo

Hadžibajrić pozvao na pojačane kontrole i povećanje sigurnosti stanovništva

Načelnik Općine Stari Grad Sarajevo Ibrahim Hadžibajrić pozvao je Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo i ministra Admira Katicu na pojačane kontrole i povećanje sigurnosti stanovništva, a posebno u školskim ustanovama, nakon stravičnih ubistava koja su se desila u Srbiji u manje od dva dana.

Imajući u vidu povećanu frekvenciju građana i turista u najposjećenijoj općini Stari Grad kao i sve izraženiju zabrinutost građana nakon dešavanja u susjednoj Srbiji, načelnik Hadžibajrić poziva MUPKS na pojačan nadzor i kontrole, te povećanje broja pripadnika MUP-a KS na terenu, posebno u blizini školskih objekata.

Posebno zabrinjava inertnost i nedostatak reakcije ili bilo kakvih mjera od strane Ministarstva za odgoj i obrazovanje KS nakon nemilih dešavanja u Srbiji, što dodatno uznemirava građane, u prvom redu roditelje školske djece – navode iz Općine Stari Grad.

Načelnik Hadžibajrić poziva resorno Ministarstvo za odgoj i obrazovanje KS i ministricu Naidu Hota Muminović da izvrše kontrolu stanja u školama, te kontrolu eventualno evidentiranih prijetnji ili sumnjivih ponašanja i poduzmu sve što je u njihovoj nadležnosti kako bi se djelovalo preventivno i spriječila svaka vrsta opasnosti za učenike i nastavno osoblje.

Općina Stari Grad Sarajevo stavlja se na raspolaganje sa svim svojim tehničkim i materijalnim kapacitetima da pomogne u pružanju sigurnijeg i boljeg ambijenta za učenike i nastavno osoblje, kao i za sve građane općine, saopćeno je.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia