Bosna i HercegovinaVijesti

Inicijativa Moja adresa Srebrenica traži da se ponove izbori i putem pošte

Predstavnici Inicijative Moja adresa Srebrenica održali su danas  sastanak sa svim kandidatima probosanskih stranaka koje su članice Inicijative. Ta je Inicijativa uputila apelaciju odjeljenju Suda BiH na odluku o raspisivanju ponovljenih izbora u kojoj traži da se njena apelacija uvaži i da se ponove izbori i putem pošte. 

– Mi jesmo preživjele žrtve genocida i živimo sa našim traumama ali ostalo nam je dovoljno razuma da razumijemo i znamo da učestvovanje na demokratskim izborima, u kojima je na stotine naših građana u dijaspori uskraćeno za biračko pravo, nema nikakve svrhe niti odražava legitimnu volju svih građana koji imaju pravo glasa za Srebrenicu. Svima je poznato i to smo predočili javnosti, CIK-u i odjeljenju Suda BiH da imamo dovoljno argumenata za poništavanje izbora i putem pošte. Sve argumente i dokaze smo uložili u našoj žalbi od kašnjenja distribucije izbornog materijala, kašnjenja u dostavi, čak i nakon izbora, pogotovo u prekookeanskim zemljama – saopćeno je iz Inicijative Moja adresa Srebrenica. 

Iz Inicijative pozivaju Centralnu izbornu komisiju i Sud BiH da odlučuje u skladu sa njihovim nepobitnim argumentima. 

– Posebno naglašavamo da Srebrenica nije tek još jedna općina u nizu koja će vama biti tek birokratska formalnost. Srebrenica je svim Bošnjacima sentimentalno i moralno pitanje i nećemo dozvoliti da se zbog propusta institucija, na nedemokratski način i nakon genocida, nama preživjelima nameće nelegitimna vlast onih koji negiraju genocid – poručili su iz Inicijative Moja adresa Srebrenica. 

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.