online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Informiranje učenika o sigurnosti u digitalnom okruženju

Ministarstvo za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo dostavilo je osnovnim i srednjim školama instrukciju da se u februaru školske 2020/2021. godine realiziraju časovi Odjeljenske zajednice koji će za cilj imati informiranje učenika o rizicima u online okruženju, kao i razvijanje svijesti o mogućim posljedicama korištenja društvenih mreža, interneta i video igara.

Cilj je zaštititi djecu od neželjenih posljedica, u vremenu velikih izazova, kada se i nastavni proces odvija u online okruženju.

Na web stranici Ministarstva (VIDEO), postavljen je link “Sigurnost u digitalnom okruženju”, sa pregledom priručnika i video-materijala koji se mogu koristiti prilikom realizacije časova Odjeljenske zajednice.

– Na ovim časovima važno je edukovati učenike o odgovornom ponašanju na internetu, opasnosti dijeljenja ličnih podataka, kako sigurno koristiti društvene mreže, te o važnosti prijavljivanja nasilja u online okruženju. Obaveza školskih zajednica je da pripreme informaciju za roditelje učenika, kako bi se upoznali na koji način može biti ugrožen najbolji interes djeteta prilikom korištenja interneta, kao i kako da zaštite dijete od mogućih zloupotreba na internetu – navode iz Ministarstva, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia