online slots game malaysia
Vijesti

Semir Hodžić, priča o dečku koji je odrastao u Dječijem domu “Bjelave”

Veliki broj djece u BiH odrasta u domovima za djecu bez roditeljskog staranja.U ustanovama uglavnom borave  do završetka srednje škole , kada na neko vrijeme privremeno odlaze u stambene jedinice , te nakon toga , bez pomoći porodice, novca i zaposlenja  moraju početi samostalni život i u vrlo nježnoj dobi suočiti se sa nizom egzistencijalnih pitanja, sa kakvim se i većina odraslih  teško nosi. Nažalost, bez minimalne podrške društva  rijetko koja od tih priča završava sretno.

Ovo je dečko koji ruši stereotipe o napuštenoj djeci. Semir Hodžić, pomalo nevine energije i toplih očiju. U dom za djecu bez roditeljskog staranja biva ostavljen po rođenju. Kao i svako dijete u ovoj ustanovi  željan pažnje i ljubavi. Roditeljska je izostala,ali nije izostala pažnja brojnih vaspitača i raje koja su godinama popunjavala emotivnu prazninu.

Semir Hodžić je primjer kako jedna osoba radom i voljom mijenja tok okolnosti, pa čak i sudbinu. Zna on da je volontiranje put do zaposlenja, ali mi mu ipak želimo da nakon ove ispričane priče dobije stalni posao.

Amina Hasanović, TVSA

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia