online slots game malaysia
Bosna i Hercegovina

Informatička sredstva UNDP-a donirana Oružanim snagama BiH

Ceremonija primopredaje dijela doniranih sredstava od Razvojnog programa Ujedinjenih naroda (UNDP/SEESAC) za Oružane snage Bosne i Hercegovine održana je 11. oktobra 2022. godine na lokaciji OS BiH Pazarić. 

Tom prilikom, zamjenik načelnika Zajedničkog štaba OS BiH generalmajor Ivica Jerkić potpisao je dokument “Transfer of Title”, saopćeno je iz Ministarstva odbrane BiH.

Donacija sredstava je realizirana kroz projekat “Jačanje regionalne saradnje u uključivanju rodne perspektive u reformi sektora sigurnosti na zapadnom Balkanu”, Razvojnog programa Ujedinjenih naroda (UNDP/SEESAC) za Oružane snage BiH.

Donirana informatička oprema je namijenjena za opremanje dvije učionice u strukturi Komande za obuku i doktrinu OS BiH, kao i laptopa za osobe koje su zadužene za realizaciju projekata i zadataka iz oblasti rodne ravnopravnosti u odbrambenom sistemu BiH.

Ovom prilikom general Jerkić je istakao značaj projekta rodne ravnopravnosti u OS BiH te je zahvalio na doniranim sredstvima i doprinosu UNDP-a u razvoju projekta.

Pored generala Jerkića i oficira iz OS BiH, ceremoniji su prisustvovali sekretar MO BiH Muhamed Smajić i pomoćnik ministra odbrane BiH za upravljanje personalom Sead Muratović, a u delegaciji UNDP/SEESAC bili su projektna analitičarka iz R. Srbije Danijela Đurović i zamjenik rezidentne predstavnice UNDP-a u BiH Stephan Kinloch.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia