online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Hadžiahmetović posjetio KJKP „Rad“, razgovarano o upravljanju garažama

Ministar komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo Enver Hadžiahmetović je, prilikom posjete KJKP „Rad“ i sastanka Radne grupe za kontrolu, praćenje i održavanje komunalne higijene u Kantonu Sarajevo, iskoristio priliku da se sastane s dijelom uprave ovog preduzeća i direktoricom Verom Arnautović.

Razgovarano je o aktuelnoj temi vezanoj za upravljanja garažama, a kojima trenutno upravlja ovo preduzeće.

Zajednički je stav da su garaže u lošem stanju, što je uzrok dugogodišnje zapuštenosti i neadekvatnog ulaganja već preko dvije decenije.

Stav ministra Hadžiahmetovića, kao i uprave ovog preduzeća je da će „Rad“ i dalje upravljati garažama, uz obavezu adekvatnog i planskog ulaganja u njihovu rekonstrukciju, a što se nalazi u planovima poslovanja ovog preduzeća.

– Naš zajednički cilj je da se u što skorije vrijeme investira preko 300.000 KM u sanaciju i rekonstrukciju garaža – istakao je ministar Hadžiahmetović, ovom prilikom, te dodao kako će ova sredstva osigurati resorno ministarstvo koje on predvodi.

Najavio je i da će u cilju rješavanja problema s kojima se građani Novog Grada suočavaju, zbog zabrane parkiranja automobila oko stambenih jedinica i sve češćih kazni od pripadnika MUP-a KS, u narednom period predložiti Vladi Kantona Sarajevo da se cijena zakupa garaža umanji za 25 posto, s tim da bi iznos umanjenja sufinansiralo Ministarstva komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša.

– Zajednički interes građana i vlasti je osiguranje potrebnog parking prostora i rješavanje pitanja saobraćaja u mirovanju, te time i smanje plaćanja kazni s kojima su građani ove općine trenutno suočeni – naglasio je ministar Hadžiahmetović.

Potcrtao je i kako je cilj da se poveća broj građana koji koriste garaže, kako bi se prostor oko zgrada zajedničkog stanovanja oslobodio za sve druge aktivnosti, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.  

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia