online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Hadžiahmetović: Cijene plina neće rasti do kraja godine

Nakon prošlosedmične pres-konferencije u zgradi Vlade Federacije Bosne i Hercegovine, jučer je održan sastanak koji je inicirao ministar energije, rudarstva i industrije u Federalnoj vladi Nermin Džindić. Sastanku su, pored ministra Džindića, prisustvovali i ministar komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo Enver Hadžiahmetović, direktorica Energoinvesta Bisera Hadžialjević, v.d. direktor BH Gasa Mihajlo Krmpotić i direktora KJKP “Sarajevogas“ Edis Baković.

Tema hitnog sastanka bila je novonastala situacija u gasnom sektoru u Federaciji BiH, te intenziviranje komunikacije između resornih ministarstava, Energoinvesta kao jedinog snabdjevača gasom, BH Gas kao operatora transportnog sistema i Sarajevogasa kao aktera trećeg nivoa snabdijevanja za Kanton Sarajevo, a koji je ujedno i najveći potrošač ovog energenta.

Nakon sastanka, ponovo je naglašeno da cijena plina neće rasti do kraja 2021. godine, bez obzira na stalni porast njegove cijene na svjetskog berzi.

Pored već poznatih informacija, akteri sastanka su nakon višednevne analize došli do zaključka da je prethodna uprava BH Gasa sistematski i bezočno otuđivala novac građana Federacije Bosne i Hercegovine.

Na osnovu zvaničnih izvještaja, jasno je da je prethodni manadžment BH Gasa radio suprotno odlukama Vlade Federacije i često bez određenih saglasnosti Nadzornog odbora. Finansijske transakcije su također bile vrlo upitne, a često je sudeći po izvještajima plaćano i nešto što nikada neće biti realizirano.

Zbog nagomilanih dugova prethodne uprave BH Gasa, netransparentnog poslovanja i visoke cijene gasa koju su plaćali građani, i čija sredstva je nelegalno trošio manadžment BH Gasa, akteri današnjeg sastanka aktivno traže rješenje za isplatu nagomilanih dugova bez opterećenja građana novom i višom cijenom prirodnog gasa u Federaciji BiH, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia