online slots game malaysia
Bosna i Hercegovina

Gavrankapetanović: Ne možemo se pohvalit odnosom države i društva prema odvjetništvu

Predsjednik Odvjetničke komore Federacije BiH Bekir Gavrankapetanović ocijenio je kako se u BiH ne možemo pohvaliti odnosom društva i države prema odvjetništvu i da je rezultat toga opstrukcija u donošenju pojedinih zakona.

-Bez obzira na 139 godina odvjetništva u BiH, činjenica je da se ne možemo pohvalit odnosom društva i države prema toj službi, koja je jedan od stupova pravosuđa bez kojeg ono ne može funkcionirat – istaknuo je Gavrankapetanović na Danima advokature/odvjetništva FBiH, koji se održavaju od 16. do 18. rujna u Neumu.

Uz goste iz partnerskih komora zemalja iz regije, na Danima odvjetništva, kojima je obilježeno i 139. godina postojanja neovisnog i samostalnog odvjetništva u BiH, diskutiralo se o temama koje se tiču položaja i rada odvjetnika, afirmaciji odvjetništva i podizanju njihovoga ugleda u zemlji i regiji.

Gavrankapetanović se ovom prilikom osvrnuo na nedonošenje zakona o odvjetništvu i tarifama za naknadu i nagradu odvjetnicima te nesudjelovanju odvjetnika u izmjeni Zakonu o kaznenom postupku i neprovođenju odluka Ustavnoga suda.

–  U FBiH se vrši opstrukcija, a zahvaljujući ponašanju federalnog ministra pravde, ne donosi se zakon o odvjetništvu koji je zajedno s resornim Ministarstvom i komorom oko pet godina zajednički pripreman i usuglašen tekst – kazao je predsjednik Odvjetničke komore FBiH.

Gavrankapetanović je osudio i sve verbalne napade na kolege odvjetnike u medijima i poručio kako njima, kao elitnom zanimanju, nitko ne može ništa.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia