SarajevoVijesti

Forto za Dnevnik TVSA: Isključeni smo iz procesa imenovanja UO KCUS-a

Ministri iz SDA i HDZ-a danas su na sjednici Vlade Federacije BiH izglasali imenovanje privremenog Upravnog odbora Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu. Starom upravnom odboru mandat je istekao 13. januara, a problem je nastao nakon žalbi Kantona Sarajevo da ih ne uvažavaju prilikom imenovanja nove uprave, iako su značajan finansijer te zdravstvene institucije. Nakon ove informacije oglasila se i Vlada Kantona Sarajevo koja je osudila, kako kažu, samovoljno i nezakonito postupanje federalnog ministra zdravstva Vjekoslava Mandića i Vlade Federacije BiH u postupku imenovanja privremenih članova Upravnog odbora Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu. Da podsjetimo kandidati Vlade KS za Upravni odbor KCUS-a bili su Ismet Gavrankapetanović i Belma Kapo.

-U proteklom periodu svih 99 posto ulaganja U Kliničkom centru finanasirao Kanton Sarajevo. Sve vrste održavanja, plate itd u omjeru od oko 70 posto je takodjer finansijer KS.

I sve se to dešava, a da KS nema svojih predstavnika u Upravnom odboru. Problem su osnivačka akta, koja se nikada nisu promijenila. Predložili smo svoja dva člana, koja nikada nisu imenovana. Logično je da ministar Mandić imenuje ove predstavnike, medjutim to se nije desila.

Ovo je teška povreda naših prava, Vlade KS koja je glavni finansijer Kliničkog centra u Sarajevu, kazao je za Dnevnik TVSA Edin Forto, premijer KS.

Jednostavno smo isključeni iz svih procesa i nemamo uvid u poslovanje KCUS-a. Pogledajte kompletan razgovor

5 1 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.