online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Forto: Uskoro će 570 djece sa svojim učiteljicama i nastavnicama ići u topliju, ugodniju i ljepšu školu

Premijer Kantona Sarajevo Edin Forto obišao je jutros objekt Osnovne škole Grbavica 1 na kojem će se u narednom periodu izvoditi radovi na poboljšanju energijske efikasnosti, saopćeno je iz Vlade KS

Navedeni radovi podrazumijevat će zamjenu dotrajale stolarije, termoizolaciju fasade, djelomičnu popravku ravnog krova, ugradnju termostatskih ventila na postojeće radijatore, radove unutar kotlovnice, i to ugradnju novog gasnog kotla, plamenika, sistema regulacije, te ugradnju LED sijalica, kao i izvođenje pratećih i pripremnih radova.

“Ništa ljepše od skela na školama! Upravo je jedna od njih postavljena na ovoj osnovnoj školi. Uskoro će 570 djece sa svojim učiteljicama i nastavnicama ići u topliju, ugodniju i ljepšu školu. Nakon zamjene prozora, postavljanja termo-fasade, unapređenja centralnog grijanja i ugradnje moderne rasvjete uštedit će se energija i plaćati manji računi za struju i grijanje”, istakao je premijer Forto, ovom prilikom. 

Podsjetio je i da će se u okviru provođenja aktuelnog projekta poboljšanja energijske efikasnosti u javnim objektima na području Kantona Sarajevo popraviti 40 objekata škola, vrtića, studentskih domova, fakulteta i domova zdravlja.

Ukupna vrijednost ovih radova iznosi oko 700.000 KM, dok je finansijer Evropska banka za obnovu i razvoj – EBRD.

Investitor je Kanton Sarajevo, odnosno Ministarstvo komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia