online slots game malaysia
Sarajevo

Forto i Hadžiahmetović obišli Dom zdravlja Ilidža

Premijer Kantona Sarajevo Edin Forto, ministar komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS Enver Hadžiahmetović i načelnik Općine Ilidža Nermin Muzur obišli su danas objekt Doma zdravlja Ilidža.

Prisustvovali su početku izvođenja pripremnih radova, odnosno postavljanju skele i zaštitne mreže na prvoj fasadi objekta. Radovi se implementiraju u okviru projekta “Energijska efikasnost u javnim objektima KS”, saopćeno je iz Kantona Sarajevo.

Projektom planirani radovi povećanja energijske efikasnosti na vanjskoj ovojnici objekta, a što podrazumjeva zamjenu dotrajalih otvora (prozora i vrata), termoizolaciju fasade, prateće pripremne, molersko-zidarske, limarske i gromobranske radove.

Važno je istaknuti da su sve planirane mjere na ovom objektu prethodno usaglašene sa autorom projektnog rješenja, arhitektom Draganom Bijedićem.

– Građani Ilidže i uposlenici Doma zdravlja predugo čekaju na uređenje zgrade. Projekt je davno nacrtan, ali je čekao našu Vladu i naš EBRD projekat energijske efikasnosti. Ide nova termo-fasada i prozori. Bit će ugodnije pacijentima i zaposlenicima, a od uštede računa za grijanje će se vratiti kredit. Ovo je jedna od 40 zgrada koje sređujemo, a radi se uglavnom o vrtićima, školama, studentskim domovima i fakultetima – naveo je premijer Forto.

Ministar Hadžiahmetović je kazao da je vrijednost radova na ovom objektu oko milion KM.

– Ovo je jedna od najvećih investicija u okviru projekta povećanja energijske efikasnosti. Pored uštede energije, objekt će poprimiti moderniji izgled. Bit će to jedan od najreprezentativnijih javnih objekata u Kantonu Sarajevo, koji će doprinijeti stvaranju nove i ljepše slike Ilidže – kazao je.

Načelnik Muzur je izrazio zadovoljstvo zbog realizacije ovog značajnog projekta na području Općine Ilidža.

– Nova milionska investicija na područja općine Ilidža posve će promijeniti izgled naše lokalne zajednice. Ovaj projekt još jedan je pokazatelj izuzetno dobre saradnje između Općine Ilidža i Vlade Kantona Sarajevo, a koji radimo u interesu i za dobrobit naših građana – naveo je Muzur.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia