online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Fazlić: Epidemiološka situacija na poručju općine Ilijaš je stabilna

Epidemiološka situacija na području općine Ilijaš je stabilna i kontrolisana – rekao je načelnik Akif Fazlić na redovnoj pres-konferenciji Vlade i Štaba civilne zaštite KS.

Fazlić ističe da je od početka pandemije koronavirusa na području općine Ilijaš 176 osoba stavljeno pod zdravstveni nadzor, a pet od 62 testirane osobe bili su pozitivni na koronavirus. 

Naglašava da je u Semizovcu uspostavljena Covid ambulanta, te da se domovi zdravlja bore s problemom nedostatka zdravstvenog kadra i opreme.

– Od ukupno osam timova porodične medicine, koliko ih je u Domu zdravlja Ilijaš, dva su angažovana u Covid ambulanti, a određeni broj ljekara je angažovan na pomoći migrantskim centrima, tako da danas na području općine Ilijaš u domovima zdravlja imamo četiri do pet timova porodične medicine, što je nedovoljno i nismo u mogućnosti pružiti adekvatnu zdravstvenu uslugu – rekao je Fazlić i dodao da Ilijaš ima potrebu i za jednim sanitetskim vozilom.

Osvrnuo se i na ekonomske posljedice pandemije koronavirusa na općinu Ilijaš za koje kaže da su teško pogodile stanovništvo.

– U Službu za zapošljavanje prijavilo se 507 osoba koje su ostale bez posla. Bilježimo veliki pad budžetskih prihoda. Očekujem da će se budžeti općina i gradova naći u tretmanu Federacije BiH kada su u pitanju finansijski aranžmani vezani za međunarodna sredstva – zaključio je Fazlić.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia