online slots game malaysia
SvijetVijesti

EUFOR: Nelegalno iskopavanje zemlje i odlaganje otpada u općini Ilidža

EUFOR i  partneri iz NATO-a zadovoljni su što je ostvarena saradnja sa Ministarstvom komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša i Vladom Kantona Sarajevo na rješavanju problema obimnog nelegalnog odlaganja otpada i iskopavanja u području općine Ilidža i baze Butmir, koji predstavljaju opasnost i neugodnost po lokalne zajednice i stanovništvo.

EUFOR i NATO morali su djelovati u toj stvari, pošto je postojala prijetnja vanjskoj granici njihovog kompleksa i na taj način cjelokupnoj sigurnosti u bazi Butmir.

Osim toga, EUFOR i NATO djelovali su i zbog zagađenja koje je izazvano ovim nelegalnim aktivnostima.

– Kao što je slučaj i sa svim drugim izazovima sa kojima se BiH suočava, EUFOR i NATO čvrsto vjeruju da će konstruktivan i združen pristup – zasnovan na saradnji i partnerstvu – donijeti najbolje rezultate za stanovnike BiH i da djelovanje preduzeto protiv nelegalnog odlaganja otpada i iskopavanja, kao kulminacija godina truda EUFOR-a i NATO-a i lokalnih vlasti, predstavlja takav način razmišljanja. EUFOR i NATO istinski se nadaju da će se ovaj zajednički pristup nastaviti u ovom i drugim pitanjima koja utiču na život lokalnih zajednica – saopćeno je iz EUFOR-a. 

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia