online slots game malaysia
SarajevoVijesti

DNEVNIK TVSA/Uređena bašta u krugu Roditeljske kuće namijenjena mališanima koji boluju od malignih bolesti

“Biljka za osmijeh roditelja i djeteta“ naziv je akcije koju su zajedno sa Udruženjem „Srce za djecu oboljelu od raka“, pokrenuli prijatelji Roditeljske kuće.  Realizirana je danas, a sve kako bi se stvorilo ljepše okruženje za oboljelu djecu i njihove roditelje tokom teškog životnog perioda, a to je liječenje od malignih bolesti.

Uređenjem i unapređenjem bašte i zelenih površina oko Roditeljske kuće  obezbjeđen je  funkcionalan prostor za odmor i igru mališana koji se liječe na Pedijatrijskoj klinici.

Mislim da sam naziv akcije dovoljno govori koliko je važno bez obzira šta djeca prolaze, imaju najteža oboljenja i njihovi roditelji se suočavaju s teškim oboljenjima djece, ipak ova akcija nam daje jednu drugu dimenziju – osmijeh koji moramo imati i uvijek ponuditi našoj djeci i njihovim roditeljima jer oni to zaista zaslužuju – poručio je Fikret Kubat, direktor Udruženja “Srce za djecu oboljelu od raka”.

Ovo nam je već treća akcija po redu ujedno i najveća do sada. Prva je bila 2016. dok objekat nije bio otovoren, ovo je treća i sretni smo jer je bio velik odziv, okupila je veliki broj volontera i društveno odgovornih kompanija koje su dale veliki doprinos – istakla je Mirna Krpo, pejzažna arhitektica.

Za ovu akciju prikupljenja su sredstva u iznosu od 45.000 maraka.

Ova akcija je također akcija koja pomaže djeci kako bi se osjećala bolje u ambijentu u kojem borave, tako da se zahvaljujem svim dobrim ljudima koji podržavaju rad Roditeljske kuće i koji na bilo koji način pomažu da se djeca koja boluju od malignih oboljenja osjećaju u tom period bolje, sigurnije i da imaju zdrav ambijent oko sebe – poručila je Enda Pavić-Pečenković, ministrica za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice KS.

Ova akcija ima za cilj i podizanje svijesti o našoj okolini, poručuju iz Udruženja srce za djecu. Bašta ima nove sadnice,  urađena je nova dekorativna staza , popravljen je mobilijar i u novim je bojama.

5 1 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia