online slots game malaysia
Bosna i HercegovinaVijesti

Denis Zvizdić novi član Naroda i pravde

Nekadašnji član Stranke demokratske akcije Denis Zvizdić pristupio je stranci Narod i pravda (NiP). On se danas obratio na pres-konferenciji NiP-a u Sarajevu.  

Zvizdić je ukazao na principe političkog djelovanja koji su vezani za depolitizaciju svih oblasti gdje ključnu riječ treba imati struka. Ukazao je i na principe meritokratije, da obrazovani, časni i misleći moraju imati prednost u odnosu na nekompetentne a podobne kadrove te na principe koji će voditi ka unutrašnjoj i vanjskoj integraciji BiH, kao i na moralnu obnovu našeg društva.

“Ove principe sam prepoznao u konzistentnom, odgovornom i hrabrom djelovanju Naroda i pravde u vrlo turbulentnim političkim okolnostima. To je jedan je od ključnih razloga koji me je opredjelio da budem dio ovog uspješnog političkog projekta koji narasta, koji stasava, koji se razvija i koji ide ka profilaciji u jednu moderno organiziranu  političku partiju sa jasnom programskom orijentacijom i snažnom infrastrukturom”, rekao je Zvizdić.

Naglasio je da je Narod i pravda jedna od rijetkih partija koja je uvijek ulazila u koalicije isključivo na programskim principima, a ne na principima podjele fotelja.

Dodao je da je politička scena u BiH potpuno spremna za pravu i odgovornu alternativu, čije će riječi pratiti konkretna djela, alternativu koja će ispuniti svoja obećanja i koja će bh. politici i djelovanju u politici vratiti čast, dostojanstvo, pravdu, transparentnost i koja će kreirati novi odnos i povjerenje građana u one ljude koji obavljaju javne funkcije.

– Zato će, sasvim sigurno, Narod i Pravda biti nosilac promjena i to iz temelja, jer upravo je to potrebno u ovome trenutku da bi promijenili političke okolnosti i političko stanje u BiH, a posebno u onim segmentima koji su strateški važni za državu i koji su životno značajni za građane BiH – naveo je Zvizdić.        

Zvizdić je bio dugogodišnji član SDA, a  2. jula ove godine podnio je neopozivu ostavku na mjesto potpredsjednika Stranke demokratske akcije, člana Predsjedništva SDA te istupio iz članstva te stranke.

Tada je najavio da ostaje aktivno djelovati u politici, s trenutnim statusom nezavisnog zastupnika u Paralamentarnoj skupštini BiH, te s interesima države Bosne i Hercegovine u fokusu političkog angažmana.

Održavanje Prvog kongresa stranke Narod i pravda planirano je za subotu, 20. novembra, u Sarajevu.

Politički direktor ove stranke Kemal Ademović je na pres-konferenciji kazao da će delegati iz 50 općinskih, gradskih organizacija iz oba entiteta, uključujući i Brčko Distrikt, učestvovati na kongresu.

Po njegovim riječima, bit će prisutno oko 420 delegata, uz poštivanje epidemioloških mjera.

Na kongresu će biti izabran predsjednik, zamjenici predsjednika, potpredsjednici, te članovi Glavnog i Nadzornog odbora.

Ademović je kazao da bi trebali biti usvojeni programski dokumenti Naroda i Pravde – deklaracija, programska platforma za mlade, programska orjentacija…koji su prošli sve nivoe verifikacije da bi se našli pred delegatima kongresa.

– Kongres će biti potvrda nakon provedenih stranačkih izbora da je Narod i Pravda za prilično kratko vrijeme uspjela postići zavidan nivo organizacije, jaku strukturu i vrlo preciznu i sadržajnu programsku osnovu – naveo je Ademović.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia