online slots game malaysia
BiznisVijesti

Delić: Poboljšanje uslova poslovanja u industrijskim zonama KS je naš imperativ

Na poziv Udruženja privrednika „Mreža“ Vogošća, ministar privrede Kantona Sarajevo Adnan Delić posjetio je jučer industrijsku zonu u ovoj općini, te zajedno s privrednicima obišao poslovne objekte kompanija Team media teleport i Hager d.o.o Sarajevo.

Obilasku kompanija prethodio je sastanak s članovima ovog udruženja, na kojem se razgovaralo o problemima s kojima se susreću privrednici u vogošćanskim industrijskim zonama, kao što su problemi sa zastarjelim instalacijama, loša cestovna infrastruktura i imovinsko – pravni odnosi unutar zona.

„Ovdje imamo probleme s vodom, loše ili nedovoljno održavanje cesta, problem rasvjete. Sve su to problemi koje već niz godina pokušavamo riješiti. Glavni cilj našeg udruženja je stvaranje boljeg i povoljnijeg ambijenta, a trenutno mi privrednicima ovdje nismo obezbijedili ni minimalne uslove da  bi oni ovdje obavljali svoje poslove“,  kazao je Samir Ligata, predsjednik Udruženja privrednika “Mreža“ Vogošća.

Ministar Delić istakao je tokom sastanka s privrednicma da je kao i uvijek dosad opredijeljen za poboljšanje i unapređenje poslovnog ambijenta u Kantonu Sarajevo, kao i da je infrastrukturno uređenje industrijskih zona i rješavanje imovinsko – pravnih odnosa unutar njih jedan od prioriteta za koje se ove godine u Budžetu izdvaja šest miliona KM.

„Mi ćemo pokušati naći rješenje u saradnji s lokalnom zajednicom i privrednicima koji posluju u ovoj industrijskoj zoni, ali i s vlasnicima koji posjeduju dio zajedničke infrastrukture unutar zone. Preduslov za naše, ali i ulaganje lokalne zajednice u ovu industrijsku zonu je da sva zajednička imovina unutar nje bude uknjižena  na lokalnu zajednicu“, istakao je ministar Delić.

Dodao je da su kompanije poput Hagera, Team media teleporta, Proceda, Comela, Penny plus marketa, MBA pekara, Visoko tekstila i desetina drugih koje posluju u ovoj industrijskoj zoni neke od najuspješnijih kompanija na našem tržištu, koje mogu i žele investirati u nove poduhvate i zato je svakako prioritet da im se obezbijedi bolji poslovni ambijent.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia