online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Delić: Planiramo masovno pošumljavanje u Kantonu Sarajevo tokom novembra

Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo organizirat će masovno pošumljavanje u Kantonu Sarajevo tokom novembra ove godine.

“Planiramo pošumljavanje kao aktivnost u koju će biti uključeni svi oni koji vole šumu i planine, a posebno mladi ljudi, ali i da damo doprinos očuvanju i povećanju kvalitete šuma u našoj okolini, te unaprijedimo znanje i svijest o značaju šuma”, istakao je ministar privrede Adnan Delić.

Ovim povodom, ministar Delić je održao inicijalni sastanak s predstavnicima  KJP „Sarajevo – šume“ i Uprave za šumarstvo KS, te Udruženja poslodavaca KS.

Naveo je kako je plan da se u organizaciju i provođenje masovnog pošumljavanja uključe i brojne druge institucije i udruženja, među kojima: Ministarstvo za odgoj i obrazovanje, Ministarstvo za nauku, visoko obrazovanje i mlade,  KJKP „Rad“ i „Park“, nevladin sektor, Udruženje šumarskih inžinjera i tehničara Federacije BiH, planinarska i lovačka udruženja, kao i druga zainteresovana udruženja građana u BiH.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia