online slots game malaysia
BiznisVijesti

Delić: Krećemo u izmjene i dopune Zakona o kantonalnoj Agenciji za privatizaciju

Ministarstvo privrede KS s ciljem poboljšanja poslovne klime na području Kantona Sarajevo, kao i osiguravanja konkurentnosti kantonalnog privrednog ambijenta pokrenulo je aktivnosti za izmjenu i dopunu Zakona o kantonalnoj Agenciji za privatizaciju.

U skladu s tim, Vlada KS je na današnjoj redovnoj sjednici imenovala interresornu Radnu grupu koja, u narednih trideset dana, treba pripremiti izmjene i dopune tog zakona.

Kako je istakao resorni ministar Adnan Delić, Agencija se dosad finansirala ostavarivanjem prihoda nastalih u procesima privatizacije, no kako već duže vrijeme nema zadovoljavajućeg broja privatizacija preduzeća, potrebna je sistemska reorganizacija kako bi Agencija ponovo ostvarivala prihode.

– Radna grupa imenovana danas od Vlade KS treba pripremiti Nacrt Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o kantonalnoj Agenciji za privatizaciju, čija je osnovna, suštinska namjena dodavanje nadležnosti Agenciji za poslove vezane za promociju i privlačenje investicija u KS, kako bismo i na taj način olakšali potencijalnim investitorima koji žele poslovati na području KS – istaknuo je Delić, saopćeno je iz Kantona Sarajevo.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia