online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Delegacije Vlade KS i UNSA – Kontinuiranom saradnjom do kvalitetnih rješenja

Premijer Kantona Sarajevo Mario Nenadić zajedno sa ministrima obrazovanja, nauke i mladih Anisom Krivićem, finansija Jasminom Halebićem, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Farukom Kapidžićem i komunalne privrede i infrastrukture Nihadom Glamoč posjetio je danas Univerzitet u Sarajevu gdje je s rektorom Rifatom Škrijeljem, prorektorima i njihovim saradnicima razgovarano o aktuelnim temama i prioritetima vezanim za rad UNSA.

To je bila prva radna posjeta Vlade u ovom sazivu Univerzitetu, tokom koje su otvorena brojna pitanja, među kojima su implementacija Zakona o visokom obrazovanju i proces integracije UNSA, održavanje i razvoj Kampusa, smještaj organizacijskih jedinica UNSA kao i realizacija drugih započetih projekata. Razgovarano je također o pitanju finansiranja Univerziteta.

– Kada je riječ o Kampusu tu vidimo odličnu šansu za sistemsko i trajno rješavanje prostora za Univerzitet u postojećem sastavu, ali i rješavanju nekih novih otvorenih pitanja. Razgovarali smo i o smještaju Fakulteta za zdravstvene studije, kao i tri instituta UNSA, potom o vraćanju u prvobitno stanje i namjenu prostora JU Studentski centar koji su korišteni kao karantin, kao i prostora Arhitektonskog i Građevinskog fakulteta koji su bili stavljeni na raspolaganje za rad izolatorija tokom borbe protiv pandemije. Sastanak je bio operativan, razmotrili smo projekte koji mogu biti realizirani do kraja godine, te smo dogovorili nastavak bilateralnih i multilateralnih aktivnosti radi rješavanja ostalih postojećih pitanja – naveo je Nenadić.

Škrijelj je izrazio opredjeljenje Univerziteta za saradnju s Vladom KS u realizaciji započetih projekata, kao i iznalasku rješenja za sva navedena pitanja. Istakao je kako je ohrabren stavovima koje su predstavnici Vlade iznijeli na današnjem sastanku.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia