online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Darja Softić Kadenić nova ministrica pravde i uprave Kantona Sarajevo

Darja Softić Kadenić imenovana je danas, na sjednici Skupštine Kantona Sarajevo, za ministricu pravde i uprave Kantona Sarajevo.

Ministrica Softić Kadenić svjesna je izazova i odgovornosti koje ta pozicija sa sobom nosi. Za nju je, kaže, ta prilika došla iznenada.

– Dugo sam razmišljala da li napustiti ambijent Pravnog fakulteta, gdje sam gradila karijeru i upustiti se u  novo i nepoznato jer dosad nisam bila politički aktivna niti sam članica političke stranke.  

Prihvatila sam jer je licemjerno kritikovati, a ne biti istovremeno spreman prihvatiti se posla i odgovornosti. Prihvatila sam jer mislim da možemo i moramo bolje. Ovo je moj način da dam doprinos, da znam da sam učinila sve što sam mogla da svoju, a i svu našu djecu zadržim u Bosni i Hercegovini – naglasila je.

Darja Softić Kadenić dolazi na mjesto ministrice Lejle Brčić, koja je tu dužnost obavljala do prvog juna – navodi Služba za protokol i press KS.

Rođena 1982. godine, Darja Softić Kadenić diplomirala je, magistrirala i doktorirala na Pravnom fakultetu u Sarajevu. Drugi magistarski rad odbranila je na Karl Franzens Univerzitetu u Gracu, gdje je osvojila i nagradu za najbolji magistarski rad u svojoj generaciji. Autorica je brojnih naučnih radova te članica nekoliko uglednih domaćih i međunarodnih profesionalnih organizacija. Govori njemački i engleski jezik, a poznaje francuski i španski. Zaposlena je kao vanredna profesorica na Pravnom fakultetu Univerziteta u Sarajevu. Uža specijalnost joj je građansko pravo. Udata je i majka dvoje djece.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia