online slots game malaysia
Bosna i HercegovinaVijesti

Članovi Zajedničke komisije za odbranu i bezbjednost BiH razgovarali sa poslanicom Bundestaga

Predsjedavajući Zajedničke komisije za odbranu i bezbjednost BiH, Jasmin Imamović, članovi Zajedničke komisije Kemal Ademović, Safet Softić, Šerif Špago, Milan Dunović i Slavko Matić, te parlamentarni vojni povjerenik BiH, Boško Šiljegović, razgovarali su danas sa poslanicom Bundestaga SR Njemačke Martinom Renner.

U prijateljskom razgovoru razmijenjena su mišljenja o brojnim pitanjima koja su interesantna za aktuelno stanje bezbjednosti u Bosni i Hercegovini, te o aktivnostima Zajedničke komisije za odbranu i bezbjednost BiH.

Članovi Zajedničke komisije upoznali su Renner sa aktuelnim stanjem bezbjednosti i bezbjednosnim izazovima u BiH, kao i sa naporima koje policijske agencije ulažu u borbi protiv ilegalne trgovine i krijumčarenja vatrenog oružja. S tim u vezi, ocijenili su da je, nakon uspostavljanja zajedničke kontakt tačke u okviru Ministarstva bezbjednosti BiH, poboljšana saradnja sa EUROPOL-om.

Tokom sastanka, bilo je riječi i o izazovima borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije, te migrantske krize. Članovi Zajedničke komisije problematizovali su nedostatak policijskih službenika u sektoru bezbjednosti, posebno u Graničnoj policiji BiH, kao i nedostatak adekvatne opreme. Zahvalili su se Vladi SR Njemačke na podršci u opremanju policijskih agencija u BiH, posebno na doniranoj opremi Graničnoj policiji BiH.

Visoka gošća iz Bundestaga informisana je i o stanju u zakonodavstvu, kao i o potrebi dogradnje zakonskih rješenja i pravilnika u policijskim agencijama.

Dogovoren je nastavak razgovora i saradnje Zajedničke komisije za odbranu i bezbjednost BiH i Odbora za unutrašnju politiku Bundestaga s ciljem unapređenja bilateralnih i međuparlamentarnih odnosa dvije zemlje, te boljeg razumijevanja u procesu izgradnje stabilnog bezbjednosnog okruženja u BiH i regionu, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH. 

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia