online slots game malaysia
Bosna i HercegovinaVijesti

Članovi Interresorne radne grupe razgovarali s direktorom ODIHR-a o izmjenama Izbornog zakon

Predsjedavajuća Interresorne radne grupe za izmjenu izbornog zakonodavstva BiH Alma Čolo, zamjenici predsjedavajuće Sredoje Nović i Bariša Čolak, te članovi Interresorne radne grupe Borjana Krišto, Snježana Novaković – Bursać, Branislav Borenović, Dževad Mahmutović i Josip Brkić razgovarali su danas s direktorom Ureda OSCE-a za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR) Matteom Mecaccijem i njegovim saradnicima, koji borave u zvaničnoj posjeti našoj zemlji.

Gosti su se interesovali za tok i nastavak razgovora o izmjenama Izbornog zakona BiH, u svjetlu preporuka ODIHR-a iz 2018. i ranijih godina koje se odnose na tehničke izmjene s ciljem poboljšanja integriteta izbornog procesa u BiH.

Članovi Interresorne radne grupe za izmjenu izbornog zakonodavstva BiH upoznali su direktora ODIHR-a i njegove saradnike s dosadašnjim radom ovog radnog tijela koje se sastoji od predstavnika oba doma Parlamentarne skupštine BiH i Vijeća ministara BiH.

Tokom sastanka mogli su se čuti različiti stavovi u vezi s mogućnošću usvajanja tehničkog paketa Izbornog zakona BiH, kao i u vezi s legalitetom i legitimitetom izbora članova Centralne izborne komisije BiH – saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

Bilo je riječi i o pitanju finansiranja održavanja predstojećih Općih izbora u BiH.

Članovi Interresorne radne grupe za izmjenu izbornog zakonodavstva BiH zahvalili su se zvaničnicima ODIHR-a na preporukama, kao i na stručnoj i tehničkoj podršci i pomoći u razgovorima o izmjenama izbornog zakonodavstva BiH.

S tim u vezi, predstavnici ODIHR-a apelovali su da se nastave razgovori o izmjenama Izbornog zakona BiH s ciljem jačanja demokratije i integriteta izbornog procesa u BiH, te obećali da će i u narednom periodu nastaviti da pružaju punu podršku institucijama BiH – navodi se u saopćenju. 

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia