online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Civilna zaštita Novi Grad: Po 1000 maraka osobama pogođenim poplavama-jednokratna pomoć

Štab CZ Općine Novi Grad donio Odluku o dodjeli jednokratne novčane pomoći od 1.000 KM fizičkim licima i domaćinstvima pogođenim poplavama

Nakon zaključka Općinskog vijeća Novi Grad Sarajevo da se razmotri mogućnost i potreba da se interventno djeluje, kako bi se pokrili prvi troškovi domaćinstava pogođenih poplavama, Općinski štab civilne zaštite Novi Grad Sarajevo donio je Odluku za dodjelu jednokratne novčane pomoći u iznosu od po 1.000 KM fizičkim licima, odnosno domaćinstvima čiji su stambeni objekti stradali u poplavama, na području MZ „Dobroševići“, „Reljevo“ i „Zabrđe“ u kojima je proglašeno stanje prirodne nesreće.

Ovom dlukom je omogućena finansijska pomoć fizičkim licima/domaćinstvima za koje Komisija za procjenu šteta Općine Novi Grad Sarajevo, preliminarnom procjenom utvrdi da su pretrpjela štetu usljed poplava, a u skladu sa Uredbom o jedinstvenoj metodologiji za procjenu šteta od prirodnih i drugih nesreća. 

Štab je donio i zaključak kojim se produžuje rok za predaju zahtjeva za prijavu štete za osam dana, odnosno do 24. novembra 2021. godine Službi civilne zaštite Općine Novi Grad Sarajevo.

Prijavni obrasci mogu se preuzeti na info pultu ili web stranici Općine Novi Grad Sarajevo.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia