online slots game malaysia
Bosna i HercegovinaVijesti

CIK usvojio odluku o ponovnom brojanju glasova na oko 70 biračkih mjesta

Centralna izborna komisija (CIK) na današnjoj sjednici donijela je odluku o ponovnom brojanju glasova s nekoliko biračkih mjesta nakon jučer održanih lokalnih izbora u Gradu Mostaru kako bi se utvrdili konačni rezultati.

Gradska izborna komisija Mostar podnijela je zahtjeve za otvaranje vreća i pravilno objedinjavanje utvrđenih rezultata, a radi se o više od 70 biračkih mjesta na kojima se glasalo u Mostaru.

Član CIK-a Suad Arnautović pozvao je da posao bude transparentan i da se na vrijeme obavijesti javnost o otvaranju vreća i objedinjavanju rezultata.

– Ovo treba zabilježiti i na kraju pokrenuti određene postupke protiv administracija u Mostaru, jer vidimo da je veliki broj biračkih mjesta u pitanju. Na polovini biračkih mjesta potrebna je manja ili veća intervencija – dodao je.

S njim se složila članica CIK-a Vanja Bjelica-Prutina, dok je član CIK-a Vlado Rogić izrazio zabrinutost zahtjevom Gradske izborne komisije Mostar za novo brojanje jer se radi o mnogo biračkih mjesta.

Odluka o ponovnom brojanju usvojena je jednoglasno, a naredba o tome bit će izrađena i dostavljena Gradskoj izbornoj komisiji Mostar.

Nakon 12 godina u Mostaru su jučer, 20. decembra, održani lokalni izbori, a građani Mostara, njih 100.864, mogli su svoje biračko pravo ostvariti na 150 redovnih biračkih mjesta.

Bilo je i 16 biračkih mjesta u odsustvu, jedno biračko mjesto za glasanje na nepotvrđenim glasačkim listićima, a formirano je i 20 redovitih mobilnih timova.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia