Bosna i HercegovinaVijesti

HDZ BiH vodi u gradskoj i 3 izborne jedinice, Koalicija za Mostar u preostale 3

Prema novima preliminarnim rezultatima izbora za Gradsko vijeće Mostara objavljenim na web stranici Središnjeg izbornog povjerenstva BiH u gradskoj izbornoj jedinici vodi HDZ BiH s 35 posto osvojenih glasova.

Koalicija za Mostar (SDA, SBB, DF, SBIH, BPS) dobila je 30 posto glasova, BH blok (SDP BiH, Naša stranka) 12 posto, HRS 7 posto, lista “Ostajte ovdje – Zajedno za naš Mostar” 4 posto, dok su ostale stranke i koalicije dobile manje od 3 posto glasova.

U gradskoj izbornoj jedinici obrađeno je nešto više od 74 posto birališta. S gradska izborne liste dijelit će se 13 od 35 vijećničkih mjesta.

U izbornoj jedinici jedan (sjever) Koalicija za Mostar dobila je 70 posto glasova, BH blok 16 posto, lista “Ostajte ovdje – Zajedno za naš Mostar” 6 posto, a HDZ BiH 5 posto. U toj izbornoj jedinici dijele se dva mandata, a za sada je obrađeno 81 posto birališta.

Koalicija za Mostar dobila je najveći broj glasova i u drugoj izbornoj jedinici (Stari grad) – 46 posto, slijede BH blok s 39 posto, Prva mostarska partija dobila je 8 posto glasova, a Platforma za progres 3 posto. U toj izbornoj jedinici obrađeno je 81 posto birališta. Stari grad nosi pet mandata, a za sada je obrađeno 81 posto birališta.

Najveću potporu Koalicija za Mostar također je dobila u trećoj izbornoj jedinici (jugoistok) – 72 posto. Platforma za progres dobila je 12 posto glasova, BH blok 10 posto. Ostale stranke i koalicije dobile su manje od 3 posto glasova. U toj izbornoj jedinici dijele se dva mandata, a za sada je obrađeno 92 posto birališta.

U izbornoj jedinici četiri (jug) HDZ BiH dobio je 53 posto glasova, Koalicija za Mostar 18 posto, lista “Ostajte ovdje – Zajedno za naš Mostar” 11 posto, HRS 8 posto, a koalicija “Mostar moj Dom” (HSP – HSP BIH – HKDU – HRAST) 5 posto. Četvrta izborna jedinica daje dva mandata, a obrađeno je 92 posto birališta.

U izbornoj jedinici pet (jugozapad) HDZ BiH dobio je 57 posto glasova, HRS 18 posto, BH blok 10 posto, HDZ 1990 5 posto, Koalicija za Mostar 4 posto. Peta izborna jedinca je najveća i u njoj se dijeli 7 mandata. Obrađeno je 69 posto birališta.

HDZ BiH s 57 osvojenih glasova vodi i u izbornoj jedinici šest (zapad). Slijede HRS 19 posto, BH blok 11 posto, lista “Ostajte ovdje – Zajedno za naš Mostar” 5 posto, HDZ 1990 4 posto. U toj izbornoj jedinici biraju se četiri gradska vijećnika, a za sada je obrađeno 80 posto birališta.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.