online slots game malaysia
Bosna i HercegovinaVijesti

CIK upriličio radionicu o pilotiranju novih izbornih tehnologija

Centralna izborna komisija (CIK) Bosne i Hercegovine danas je u svom Centru za edukaciju upriličila jednodnevnu radionicu “Pilotiranje izbornih tehnologija“, organiziranu uz tehničku i ekspertsku pomoć Međunarodne fondacije za izborne sisteme (IFES).

Cilj radionice bilo je sticanje uvida u trenutni status i implementaciju projekta “Podrška EU za pilot projekat za Centralnu izbornu komisiju BiH”, kao razmjena najboljih praksi i naučenih lekcija iz drugih zemalja iz područja uvođenja novih tehnologija u izborni proces.

Radionica je bila namijenjena službenicima Centralne izborne komisije BiH, članovima Radne grupe za integritet izbornog procesa, kao i ostalim zainteresiranim ekspertima IDDEEA-e, Misije OSCE-a u BiH i drugim.

Predsjednik Centralne izborne komisije BiH, Suad Arnautović, u uvodnom obraćanju je pored ostalog istakao važnost kampanje informiranja jer javnost treba da bude upoznata s načinom funkcioniranja nove IT opreme i benefitima za izborni proces i sve učesnike izbornog procesa.

Kazao je da ne očekuje da će pri pilotiranju novih tehnologija sve biti idealno, ali se nada da će birači, politički subjekti i šira javnost prepoznati sve prednosti korišćenja novih tehnologija u izbornom procesu. 

Voditelj radionice je bio Matt Bailey, IFES-ov stručnjak za izbornu tehnologiju, saopćeno je iz CIK-a.     

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia