online slots game malaysia
SarajevoVijesti

U KS se otvaraju još dva mala porodična doma za djecu bez roditeljskog staranja

Ministarstvo ustupilo nekretnine: U KS se otvaraju još dva mala porodična doma za djecu bez roditeljskog staranja
Ministrica za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo Enda Pavić Pečenković potpisala je danas ugovor o davanju na korištenje nekretnina, u vlasništvu ovog ministarstva, za potrebe KJU “Dom za djecu  bez roditeljskog staranja” Sarajevo.
Ugovor je s ministricom potpisala v.d. direktorice ove ustanove Samira Puzo.   Radi se o kućama s dvorištem u Hrasnici, na području Općine Ilidža, i u Gornjoj Vogošći, koje su date na korištenje KJU “Dom za djecu  bez roditeljskog staranja”, radi otvaranja malih porodičnih domova.
Ovo su još dva porodična doma na području našeg kantona, gdje djeca žive u ambijentu koji je bliži porodičnom, a također imaju i servis za podršku porodicama i djeci.
Kako navodi ministrica Pečenković, ove aktivnosti će biti nastavljene u najboljem interesu djece i kao dio započetog procesa deinstitucionalizacije ustanova socijalne zaštite u Kantonu Sarajevo.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia