online slots game malaysia
Bosna i HercegovinaVijesti

CIK naredio ponovno brojanje s nekoliko biračkih mjesta u Mostaru

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine na današnjoj hitnoj sjednici usvojila je naredbu kojom se Glavnom centru za brojanje naređuje da izvrši ponovno brojanje glasačkih listića i utvrdi rezultate izbora s redovnih biračkih mjesta u Gradu Mostaru.

Naredba se odnosi na nivo gradske izborne jedinice-199 po kandidatima političkog subjekta BH Blok Mostar-SDP BiH i Naša stranka te po kandidatima političkog subjekta BH Blok Mostar-SDP BiH, Naša stranka i političkog subjekta Koalicija za Mostar 2020-SDA, SBB, DF, SBiH i BPS-S.H.

Također, naredba se odnosi na nivo izborne jedinice gradskog područja 2 (Stari Grad)-155 po kandidatima političkog subjekta Prva mostarska partija i političkog subjekta Koalicija za Mostar 2020.

Ponovno brojanje naređeno je i za nivo gradske izborne jedinice-199 na biračkim mjestima po kandidatima političkog subjekta Koalicija za Mostar 2020 te za nivo izborne jedinice gradskog područja tri (Jugoistok) – 152 po kandidatima političkog subjekta Koalicija za Mostar 2020.

Usvojena naredba CIK-a odnosi se i na nivo izborne jedinice gradskog područja 1 (Sjever) – 154 po  kandidatima političkog subjekta Koalicija za Mostar 2020 te na nivo izborne jedinice gradskog područja 2 (Stari Grad) – 155 po kandidatima istog političkog subjekta.

Ponovna brojanja će početi u nedjelju, 10. januara, u Glavnom centru za brojanje u Sarajevu, najavljeno je iz Ureda za informiranje Centralne izborne komisije (CIK), a naredba će biti objavljena na web stranici CIK-a i smatrat će se da je na taj način dostavljena svim učesnicima u izbornom procesu.

U skladu s Izbornim zakonom BiH kandidati političkih stranaka, koalicija, listi nezavisnih kandidata i nezavisni kandidati koji se pojavljuju na glasačkom listiću za koji se vrši ponovno brojanje, kao i drugi akreditirani posmatrači, mogu biti prisutni u toku ponovnog brojanja.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia