online slots game malaysia
Sarajevo

Čičić za Špicu: Kanton Sarajevo nikome ništa ne uzima

Gost emisije Špica u programu TVSA bio je Davor Čičić, zastupnik u Skupštini KS.

Nedavno je utvrđen budžet KS u rekordnom iznosu od 1,2 milijarde KM, tačnije 1.220.787.840 KM.

“Ne mogu reći da sam autor ovog budžeta. Svi resori sudjeluju u izradi budžeta, a konačni rezultat prezentira ministar finansija, ko sve to objedini na kraju krajeva i napravi paket onoga što je moguće i onoga što nije moguće. Jako mi je drago da je Skupština prošle sedmice usvojila ovaj budžet; to je najveći budžet u historiji KS” – podijelio je Čičić.

Ističe da je puno okolnosti zašto se to tako desilo – “Istina je da je ponder 2 donesen i da će KS sigurno imati između 70 i 80 miliona maraka iz izvora indirektnih poreza što pripada KS. Igrom nekih drugi stvari neki drugi prihodi su se povećali”.

Kaže da jedna od bitnih informacija koju građanima treba saopštiti jeste ta da je ovo godina u kojoj je KS izašao iz dugogodišnjeg, akumuliranog deficita, te da je ostvario suficit od 55 miliona.

Naglašava da Kanton Sarajevo nikome ništa ne uzima.

“Postoje ekonomske studije i analize koje bi se mogle primijeniti i kojima nijedan kanton ne bi bio oštećen, odnosno ne bi dobio manje nego što je sad dobio ovim uzimanjem pondera KS”.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia