online slots game malaysia
Bosna i HercegovinaVijesti

Nastavak suđenja Bajramović: Svjedokinja nije dala potpune odgovore

Braniteljica Fahrudina Solaka, advokatica Marsela Bajramović kazala je kako svjedokinja, koja je danas saslušana u nastavku suđenja u ‘slučaju Respiratori’ nije dala potpune, cjelovite i uvjerljive odgovore tokom njenog direktnog i unakrsnog ispitivanja.

– Nažalost, opet danas, nismo čuli potpune odgovore i očito je da nisu izvršene sve provjere koje su trebale da se izvrše da bi se došlo do određenih zaključaka – kazala je Bajramović novinarima nakon okončanja ročišta u predmetu Novalić i drugi.

Komentirajući dio svjedočenja Jelene Znahor, federalne budžetske inspektorice, s fokusom na njene tvrdnje o tome da je posmatrano s knjigovodstvenog aspekta “najprije stvorena obaveza, a potom potpisan ugovor između Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ) i firme F.H. “Srebrena malina” u vezi s nabavkom 100 respiratora, Bajramović je navela kako je ta svjedokinja u tom kontekstu “iznijela ozbiljne konstatacije, koje nije uspjela odbraniti”.

Dodala je kako se svjedokinja “ograđivala” od odgovora na neke osnovne stvari, uključujući i pitanje načina i svrhe uplate, te se osvrnula na hronologiju u vezi s izvršenim plaćanjem spomenutih respiratora, podsjećajući na ranija svjeočenja u vezi s trezorskom aplikacijom, te navodeći kako je sve, zapravo, izvršeno 3. aprila 2020. godine.

Bajramović je negirala tvdnju svjedokinje o tome da je obaveza plaćanja unesena 2. aprila, dan prije sklapanja ugovora, ustvrdivši da tokom kontrole trošenja budžetskih sredstava u sklopu FUCZ, nisu izvršene dužne provjere, nego da se taj nalaz bazirao na selektivnim dokumentima.

– Nama je drago što je dokumentacija ostala u spisu, a i odbrana će, svakako, imati pravo da predlaže i izvodi svoje dokaze, po potrebi i pozove vještake informatičke struke koji će sve pojasniti – kazala je Solakova braniteljica.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia