online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Sanacija Buzadži hadži Jahjine džamije: Spašava se objekat sagrađen krajem 15. stoljeća

Za sanaciju Buzadži hadži Jahjine džamije, poznatije kao džamija “Nova mahala” iz budžeta Općine Stari Grad Sarajevo bit će izdvojeno 40.000 KM. Ovim sredstvima finansirat će se obnova krovne konstrukcije i munare na objektu sagrađenom krajem 15. stoljeća čime će se spasiti od uništenja i sačuvati kao značajan vjerski objekat i spomenik.

„Riječ je o obnovi munare i krova, koji su u veoma trošnom i dotrajalom stanju. To je prioritet za nastavak dalje rekonstrukcije džamije. Ukupna vrijednost radova je 90.000 KM, a Općina će finansirati kompletnu obnovu krova i munare sa 40.000 KM“, kazao je načelnik Hadžibajrić, te dodao: „Nadam se da će Medžlis Islamske zajednice u Sarajevu obezbijediti ostatak sredstava za dovršetak radova na džamiji. Najbitnije je da se objekat džamije zaštiti od daljeg propadanja, te da se postavi nova krovna konstrukcija i da se sanira munara“, dodao je načelnik Hadžibajrić.

Ugovor o namjenskom grantu potpisali su danas općinski načelnik mr Ibrahim Hadžibajrić i Osman Cerić u ime Medžlisa Islamske zajednice u Sarajevu.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia