online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Ademović podnio inicijativu za uknjižbu olimpijskih borilišta ZOI ’84

Predsjedavajući Gradskog vijeća Sarajeva Jasmin Ademović podnio je inicijativu za uknjižbu olimpijskih borilišta ZOI 84.

Ademović je u obrazloženju inicijative kazao da su na olimpijskim borilištima održana takmičenja u okviru ZOI 84, namjenski su za to građena, ali ni nakon skoro četrdeset godina nisu uknjižena.

Uknjižbom bi proces njihovog građenja, formalno, trebao biti okončan. Budući da im status nije riješen, nije moguće ni pokrenuti proces njihove rekonstrukcije gdje je to potrebno.

S tim u vezi, Ademović je uputio inicijativu nadležnim organima u Kantonu Sarajevo, odnosno ZOI 84, da pokrenu postupke uknjižbe objekata koji su bili olimpijska borilišta za vrijeme Zimskih olimpijskih igara 1984. godine.

Istakao je da su sva borilišta tada građena na osnovu odgovarajuće investicione dokumentacije i da je za objekte bio izvršen tehnički prijem, jer bez toga Međunarodni olimpijski komitet i međunarodne asocijacije pojedinih sportova, kao ni danas, ne bi verificirali borilišta za održavanje takmičenja.

Ademović je naglasio da je odobravanje građenja, što znači i rekonstrukcije olimpijskih borilišta, u nadležnosti Federacije BiH te da je građenje olimpijskih borilišta, u vrijeme njihove pripreme, bilo od značaja za Republiku Bosni Hercegovinu, što upućuje na to da se potrebna dokumentacija nalazi u Arhivu BiH.

Podsjetio je da je konačna uknjižba tih objekata, preduvjet za pristupanje njihovoj rekonstrukciji, saopćeno je iz Gradskog vijeća Sarajeva.

Inicijativa če biti proslijeđena nadležnim organima u Kantonu Sarajevu.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia