online slots game malaysia
SarajevoVijesti

U Kantonu Sarajevo hospitalizirano 11 osoba, od 196 testiranih pozitivno dvoje

U Kantonu Sarajevo, u posljednja 24 sata testirano je ukupno 196 osoba, među kojima je dvoje bilo pozitivno. U KS-u trenutno nema pacijenata na respiratorima, rečeno je danas tokom redovnog obraćanja predstavnika Kriznog štaba Kantona Sarajevo.

Komandantica Štaba civilne zaštite KS-a Nihada Glamoč istakla je u posljednja 24 sata na području KS-a testirano 196 osoba, među kojim je bilo ukupno dvoje pozitivnih, od čega jedna retestirana i jedna novooboljela.

“Ukupan broj hospitaliziranih trenutno iznosi 11, na respiratoru nema niti jedan naš građanin, u toku jučerašnjeg dana evidentirano je i osam osoba koje su se oporavile”, kazala je Glamoč.

Naglasila je također kako je od početka epidemije u KS-u urađeno 3.409 testiranja.

U toku jučerašnjeg dana zabilježeno je šest kršenja mjere o samoizolaciji, te se trenutno u Studentskom domu Bjelave nalaze dvije osobe u prisilnoj izolaciji.

Glamoč je dodala kako je entitetsko Federalno ministarstvo zdravstva tokom jučerašnjeg dana izdalo 70 rješenja o prekidu karantina za osobe koje su boravile u Studentskom domu Bjelave, tako da je jučer Bjelave napustilo 70 lica, a tokom današnjeg dana će napustiti još 10.

“U Studentskim domovima više nema nikoga za koga je izdata mjera karantena”, rekla je Glamoč.

Dodala je kako je do četvrtka na biro za zapošljavanje prijavljeno 4.449 osoba.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia