online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Premijer Nenadić primio predstavnike udruženja oboljelih od PTSP-a

Premijer Kantona Sarajevo Mario Nenadić primio je predstavnike Udruženja oboljelih od posttraumatskog stresnog poremećaja VOX – Sarajevo, koje je predvodio predsjednik Udruženja Faruk Krek, saopćila je kantonalna pres-služba.

Predsjednik Krek je najavio da oni planiraju napraviti registar oboljelih, uz pomoć domova zdravlja i centara za mentalno zdravlje, uspostaviti dnevni centar za psihosocijalnu podršku oboljelima te formirati stručni tim.

Rečeno je da projekat traje od 2017. godine, na kojem zajedno rade četiri kantonalna ministarstva iz oblasti zdravstva, socijalne politike, unutrašnjih poslova i boračkih pitanja, te tri javne ustanove.

Premijer Nenadić je istakao kako ovo udruženje ima podršku Vlade Kantona Sarajevo te da je zbog poduzimanja budućih koraka, vrlo važno znati da je Ministarstvo zdravstva nositelj njihovih aktivnosti.

Dodao je kako se sistem mora uspostaviti, a to podrazumijeva da Udruženje ima plan projektnih aktivnosti za 2021. godinu, u kojem bi se preciziralo šta je njima sve potrebno da nastave sa svojim aktivnostima, kao i da taj plan ima prijedlog okvirnog budžeta.

– Ukoliko je projekat usaglašen i predstavlja zajednički cilj Udruženja i Vlade, onda će dobiti podršku, ali uz adekvatan model finansiranja – poručio je premijer.

Predstavnici Udruženja zahvalili su premijeru i ministrima za njihovu dosadašnu podršku te ih pozvali da prisustvuju tribini koju će organizirati 9. oktobra, u Domu mladih, Skenderija.

Sastanku su prisustvovali ministrica za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice KS Jasna Agić, ministar za boračka pitanja Hajrudin Grabovica te predstavnici ministarstava zdravstva i unutrašnjih poslova.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia