online slots game malaysia
BiznisVijesti

Poziv izvođačima za izgradnju tunela “Kobilja glava”

Ministarstvo saobraćaja i Direkcija za puteve Kantona Sarajevo su preko Evropske banke za obnovu i razvoj objavili danas javni pretkvalifikacijski poziv za sve zainteresirane potencijalne izvođače radova na izgradnji tunela “Kobilja Glava”, a koji ispunjavaju posebno propisane uvjete.

Kako ističu iz Direkcije za puteve Kantona Sarajevo, dvocijevni tunel Hotonj-Kobilja Glava gradit će se tako da će jedna njegova cijev biti duga oko 670, a druga oko 680 metara. Bit će izgrađene i pješačka i biciklistička staza odvojena od saobraćajnice fizičkim pleksiglas barijerama.

Prema ovom tenderu, radovi će se izvoditi do spoja sa magistralom, odnosno do njenog privremenog priključka koji će se koristiti do okončanja izgradnje Prve transverzale. Vrijednost ovog projekta je 54 miliona KM. Postupak za nadzor nad izvođenjem radova je pokrenut po procuderama EBRD-a. Rok za definitivni izbor izvođača radova za izgradnju ovog tunela je druga polovina februara naredne godine. Javni poziv se nalazi na sljedeća dva linka: https://ecepp.ebrd.com/delta/viewNotice.html?displayNoticeId=12994413 https://ecepp.ebrd.com/delta/viewNotice.html?displayNoticeId=12994413

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia