online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Zbog zagađenja zraka epizoda ‘Pripravnost’ u KS

Na osnovu izmjerenih koncentracija zagađujućih materija u zraku i stabilne vremenske prognoze, Stručno tijelo za koordinaciju i nadzor zaključilo je da su ispunjeni uslovi za proglašenje epizode “Pripravnost” za područje Kantona Sarajevo.

Mjerenjem koncentracija zagađujućih materija u zraku na području Kantona Sarajevo na automatskim stanicama Otoka, Ilidža, Hadžići i Ilijaš zabilježena su prekoračenje praga Pripravnosti za PM¹º čestične tvari u zraku(50µg/m³) za prethodni dan. Na stanici Vijećnica izmjerene vrijednosti za PM¹º nisu prešle graničnu vrijednost predviđenu za epizodu “Pripravnosti”.

Prema sinoptičkoj prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda sutra i naredna tri dana se očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme, vjetar slabog intenziteta, zbog čega postoje uslovi za inverziju u jutarnjim i večernjim satima. Očekuje se daljnje nakupljanje zagađujućih materija, rast njihovih koncentracija, naročito u jutarnjim i večernjim satima.

Stručno tijelo je, prema odredbama Plana interventnih mjera u slučajevima prekomjerne zagađenosti zraka, proglasilo epizodu “Pripravnost” u zonama A,B,C,D sa preporukama u cilju zaštite zdravlja građana usljed povišenih koncentracija zagađujućih materija.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia