online slots game malaysia
Bosna i HercegovinaVijesti

Zbog onih koje voliš: nova kampanja UNICEF-a u BIH

Snimana na nekim od najljepših lokacija u BiH uz ličnosti iz brojnih lokalnih zajednica,  kampanja nastoji podići svijest o važnosti preventivnih mjera za suzbijanje epidemije COVID-19, te nužnosti redovne imunizacije djece. 

UNICEF u Bosni i Hercegovini provodi kampanju podizanja svijesti o redovnoj imunizaciji djece te preventivnim mjerama za suzbijanje epidemije COVID-19, kako bi se doprinijelo unapređenju javnog zdravlja i dobrobiti svih građana i građanki.

U kampanji učestvuju brojni ugledni predstavnici i predstavnice lokalnih zajednica iz različitih dijelova BiH. Roditelji, sportaši, uspješne naučnice, vjerski službenici, predstavnici mladih, TV lica i cijenjeni medicinski stručnjaci, ovom prilikom svojim sugrađanima zajedno poručuju: Čuvajući sebe, čuvamo druge!

Snimana na nekim od najljepših lokacija u Bosni i Hercegovini, ova kampanja ima za cilj promovisati zdravlje u svim lokalnim zajednicama u BiH te podjednako obuhvatiti sve njene članove i članice.

U vrijeme kada svjedočimo smanjenju broja oboljelih od COVID-19 svi želimo spriječiti ili što duže odgoditi pojavu tzv. četvrtog vala.  U tom cilju, UNICEF želi ukazati na važnost provođenja jednostavnih individualnih epidemioloških mjera za očuvanje zdravlja, kako buduće generacije ne bi osjećale negativne posljedice perioda pandemije. Kampanjom se također poručuje da je provođenje procesa redovne imunizacije djece ključno u svakom trenutku, bez obzira na pandemiju.

Dio kampanje je i serija intervjua u kojima neki od najuglednijih pedijatara iz cijele BiH odgovaraju na najčešća pitanja roditelja o redovnoj imunizaciji djece. Ovi sadržaji bit će dostupni na društvenim mrežama pod hashtagom #VakcineDjeluju.  

Kroz planirana gostovanja na lokalnim TV i radio stanicama, bilborde i aktivnosti na društvenim mrežama, učesnici i učesnice kampanje podijelit će svoja iskustva u pridržavanju mjera za očuvanje javnog zdravlja, još od najmanjih nogu. Na ovaj način, UNICEF u BIH poziva građanke i građane da se pridruže kampanji, kao i očuvanju zdravlja u zajednici.

Tagovi za društvene medije: #VakcineDjeluju #zbogonihkojevolis #čuvamsebečuvamtebe

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia