online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Zbog manifestacije „Run Fest“ privremena obustava saobraćaja u 18 sarajevskih ulica

Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo odobrilo je Udruženju građana „Maraton“ privremenu izmjenu režima saobraćaja nedjelja, 19. septembra ove godine, u 18 sarajevskih ulica, i to:

Ferhadija, Maršala Tita, Zmaja od Bosne, Halida Kajtaza, Hiseta, Hamze Hume, Terezija, Vrbanja, Vilsonovo šetalište, Topal Osman paše, Zvornička, Grbavička, Zagrebačka, Obala Kulina bana, Telali, Mula Mustafe Bašeskije, Zelenih beretki i Branilaca Sarajeva radi održavanja manifestacije „Run Fest“.

Privremena izmjena režima saobraćaja sastojat će se od: a) dana 19.09.2021. godine u vremenu od 08,00 do 12,00 sati etapna obustava saobraćaja, osim vidljivo označenih i/ili najavljenih vozila organizatora kao i vozila iz člana 125. i 126. Zakona o osnovama sigurnosti saobraćaja na putevima u BiH u ulicama: Zelenih beretki i Branilaca Sarajeva. b) dana 19.09.2021. godine u terminu od 08,45 do 12,00 sati etapna obustava saobraćaja, osim vidljivo označenih i/ili najavljenih vozila organizatora, i vozila iz člana 125. i 126. Zakona o osnovama sigurnosti saobraćaja na putevima u BiH u sljedećim ulicama:

Ferhadija, Maršala Tita, Zmaja od Bosne, Halida Kajtaza, Hiseta, Hamze Hume, Terezija, Vrbanja, Vilsonovo šetalište, Topal Osman paše, Zvornička, Grbavička, Zagrebačka, Obala Kulina bana, Telali, Mula Mustafe Bašeskije, Zelenih beretki i Branilaca Sarajeva uz obavezu usmjeravanja saobraćaja alternativnim pravcima.

Regulaciju toka saobraćaja u toku održavanja događaja neophodno je uspostaviti s pripadnicima MUP-a KS, a nakon prolaska učesnika događaja ili odmah nakon prolaska učesnika kada se može uspostaviti etapno puštanje saobraćaja, a najkasnije nakon utvrđenog vremenskog termina pripadnici MUP-a će uspostaviti redovni režima saobraćaja.

Obustava saobraćaja se sastoji u obustavi saobraćaja na saobraćajnicama na kojima se odvija utrka, a nakon prolaska posljednjeg učesnika manifestacije na definisanoj ruti kretanja etapno uspostavlja redovan režim odvijanja saobraćaja. Alternativni pravci odvijanja saobraćaja definisani su za svaku saobraćajnicu koja se spaja sa zonom koja je obustavljena za saobraćaj.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia