online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Završeno čišćenje terena: Ovako će izgledati Kampus (VIDEO)

Rušenjem pet dotrajalih zgrada i čišćenjem terena, okončana je prva faza radova na izgradnji i uređenju Kampusa Univerziteta u Sarajevu, koji više neće biti opasnost za prolaznike i davati ružnu sliku Sarajeva, već moderna urbana oaza u centru grada.

Delegacija Vlade KS, Univerziteta u Sarajevu i općine Novo Sarajevo obišli su danas prostor Kampusa. Planirani radovi su završeni uspješno, u roku od 40 dana od uvođenja izvođača u posao.

Multifunkcionalna pozornica/amfiteatar na otvorenom, trim staza sa teretanom za vježbanje, pješačke staze sa nekoliko posebnih, tematski uređenih površina i urbanim mobilijarom, te hortikulturno uređene zelene površine, sadržaji su koji su predviđeni glavnim projektom.

U narednom periodu slijedi druga faza radova – izgradnja zelenih i sportsko-rekreativnih površina u južnom dijelu obuhvata duž ulice Zmaja od Bosne, čime će Kampus dobiti potpuno novi prostorni identitet. Cijeli projekt finansira Vlada KS zajedno sa Općinom Novo Sarajevo, UNSA i UNDP-jem.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia