online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Završeni radovi na izgradnji novog stepeništa u Ulici Nusreta Šišića Dede

Radnici građevinske firme „Sela“ okončali su radove na izgradnji novog stepeništa u Ulici Nusreta Šišića Dede 2, 4 i 6, a nakon što je uklonjeno staro i dotrajalo stepenište koje je predstavljalo opasnost za prolaznike i otežavalo pristup domovima stanovnicima ovog dijela Koševskog brda.

Radove na sanaciji stepeništa u cjelosti je finansirala Općina Centar koja je za ovu namjenu iz budžeta izdvojila sredstva u iznosu od 59.294 KM.

Realizacija ovog projekta započela je na osnovu prijedloga i zahtjeva građana koji su u više navrata isticali probleme zbog lošeg stanja stepeništa.

Kako je predviđeno projektom prvobitno je rađeno rušenje betonske ploče, zatim ručni iskop zemlje te nasipanje i nabijanje tampona. Nakon odvoza otpada uslijedilo je betoniranje dijelova staze, te ugradnja armature u betonsku ploču. Ugrađeni su i betonski ivičnjaci, kao i kulir betonske ploče. Na kraju radova postavljena je rukohvatna ograda te su ugrađeni betonski rigoli.

Rebalansom budžeta Općine Centar za ovu godinu za projekte rekonstrukcije, sanacije i izgradnje stepeništa, platoa, pristupnih i pješačkih staza i rukohvatnih zaštitnih ograda obezbijeđen je iznos od 2.360.000 KM.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia