SarajevoVijesti

Završena velika akcija čišćenja na području općine Stari Grad, uklonjeno skoro 200 tona otpada

Završena je velika četverodnevna akcija čišćenja na području općine Stari Grad Sarajevo u kojoj je prikupljeno skoro 200 tona različitog otpada.  

U akciji, koju je pokrenulo Ministarstvo komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo u saradnji sa Općinom Stari Grad, KJKP Park, KJKP Rad, KJKP Vodovod i kanalizacija, KJKP Pokop, KJKP GRAS, KJP Sarajevo-šume, KJU za zaštićena prirodna područja, Vatrogasnim društvom Vratnik, te Odjeljenjem za održavanje putnih pojaseva Općine Stari Grad, svakodnevno je učestvovalo više od 120 radnika. 

Radilo se na uklanjanju kabastog, nepropisno odloženog i miješanog komunalnog otpada iz domaćinstava sa javnih površina 16 mjesnih zajednica.  

“Izvršeno je čišćenje površina na području općine Stari Grad, uključujući sva izletišta, Barice, Bentbaša, Park ‘Šuma prijateljstva’. Očišćene su zelene površine koje nisu u programu redovnog održavanja. Izvršeno je košenje i čišćenje više od 70 duluma javnih površina. Također, na oko tri kilometra površine urađeno je potkresivanje rastinja i šiblja. Korištenjem mehanizacije očišćena su 352.000 metara kvadratnih, a prikupljeno je više od 42 tone pijeska i ostalog šljunkovitog materijala”, naveo je pomoćnik ministra Muhamed Bekto.  

Prema njegovim riječima, radnici koji su vršili ručno čišćenje na 188 hiljada kvadratnih metara prikupili su više od 45 tona smeća. Sa divljih deponija uklonjeno je više od 150 tona nepripadajućeg i nepropisno odloženog otpada. Oprano je preko milion kvadratnih metara saobraćajnica, trotoara i drugih javnih površina.  

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.