online slots game malaysia
Bosna i HercegovinaVijesti

Zakon o nepokretnoj imovini upućen Ustavnom sudu RS-a

Zajednička komisija Narodne skupštine Republike Srpske i Vijeća naroda Republike Srpske za usaglašavanje zakona, propisa i akata danas na prvoj sjednici održanoj u Narodnoj skupštini, nije postigla saglasnost o Zakonu o nepokretnoj imovini koja se koristi za funkcionisanje javne vlasti koji je upućen Vijeću za zaštitu vitalnog interesa Ustavnog suda Republike Srpske na odlučivanje.

Na početku prve sjednice Zajedničke komisije Narodne skupštine i Vijeća naroda, predsjednik NSRS Nenad Stevandić, koji je predsjedavao sjednicom, upoznao je članove Komisije s radom i ovlaštenjima rada tog tijela, saopćeno je iz Odsjeka za odnose s javnošću NSRS.

Predsjedavajuća Vijeća naroda RS-a Srebrenka Golić rekla je da su klubovi Vijeća naroda razmatrali Zakon o nepokretnoj imovini koja se koristi za funkcionisanje javne vlasti, te da je jedna trećina delegata u Klubu Bošnjaka, koji je pokrenuo mahanizam zaštite vitalnog nacionalnog interesa, smatrala da nema povrede, dok je pet delegata ili dvije trećine smatralo da je povrijeđen vitalni interes bošnjačkog naroda zbog čega se ovaj zakon našao na usaglašavanju na zajedničkoj komisiji.

Ona je naglasila da lično smatra da nema povrede vitalnog nacionalnog interesa, kao što su se izjasnili i ostali klubovi u Vijeću naroda.

Predsjedavajući Kluba Bošnjaka u Vijeću naroda Dževad Mahumutović rekao je da Klub Bošnjaka ostaje prvi zahtjevu za pokretanje vitalnog nacionalnog interesa, kako se već izjasnio 4. januara. 

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia