online slots game malaysia
SarajevoVijesti
Izdvajamo

Zaključak o povećanju visine socijalnih naknada u KS-u

“Ministarstvo za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice KS će odmah poduzeti sve radnje za povećanje osnova za obračun materijalnih i drugih davanja, po Zakonu o socijalnoj zaštiti, zaštiti civilnih žrtava rata i zaštiti porodica sa djecom KS, čime će sva socijalna davanja biti uvećana”, navela je resorna ministrica Jasna Agić.

Ministrica je pozvala sve poslodavace na području Kantona da se pridržavaju preporuka koje je donijela Vlada FBiH 16.03.2020. godine a koje tiču reorganizacije radnog vremena i radnih procesa, a sve s ciljem prevencije i sprečavanja obolijevanja od koronavirusa.

Ukazala je i na preporuku datu poslodavcima da omoguće svojim radnicima, koji su roditelji malodobne djece do 10 godina, odsustvo s posla i to jednom od roditelja u slučaju da oba roditelja rade za vrijeme trajanja obustave nastave u predškolskim ustanovama i školama KS.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia