online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Za v.d. ministricu zdravstva KS imenovana ministrica Jasna Agić

Online sastanku vršioca funkcije premijera Kantona Sarajevo Anisa Krivića sa premijerom Marijom Nenadićem, organiziranom danas u 12 sati, prisustvovala je i ministrica za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice KS Jasna Agić.
Na jednom dijelu današnjeg sastanka aktivno učešće je imao i direktor Federalne uprave za inspekcijske poslove Anis Ajdinović, koji je potvrdio da će inspekcija ispuniti svoj zadatak i obići Klinički centar Univerziteta u Sarajevu, kako je i zatraženo zaključcima Vlade KS nakon nedavne zajedničke sjednice Vlade KS i Kriznog štaba Ministarstva zdravstva KS.

Na današnjem sastanku vršilac funkcije premijera Krivić donio je odluku prema kojoj će u narednom periodu vršilac dužnosti ministra zdravstva KS biti članica Vlade KS i ministrica za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice KS Jasna Agić, zbog privremene spriječenosti i bolesti ministra zdravstva.

Ova Odluka stupila je na snagu odmah, saopćeno je iz Službe za Protokol i press KS..

Podsjećamo javnost da je još krajem sedmog mjeseca ove godine ministar zdravstva KS podnio ostavku na tu dužnost, a koju je premijer Nenadić tada usvojio, te u propisanoj proceduri dao prijedlog za imenovanje nove ministrice i uputio ga na potvrđivanje Skupštini Kantona Sarajevo. Nažalost, do ovog imenovanja na kantonalnoj skupštini nije došlo, a što je najveći hendikep u funkcioniranju ove Vlade, u okolnostima epidemije COVID-a.

Nakon neimenovanja ministra zdravstva od strane Skupštine KS, premijer Nenadić je iskoristio jedinu preostalu propisanu proceduru i za vršitelja dužnosti ministra ovog ministarstva imenovao ministra privrede KS Draška Jeličića, a koji je također, u međuvremenu, otišao na bolovanje koje još uvijek traje. To je bio razlog što se moralo za ovako kratko vrijeme, ponovo ići sa novim imenovanjem na ovu izuzetno odgovornu funkciju. Ponovno se moralo posegnuti za istom tj. jedinom važećom procedurom, a to je iz reda postojećih članova Vlade KS, imenovati vd ministra.
Odmah po imenovanju, v.d. ministrica zdravstva Agić je uputila poziv članovima Kriznog štaba Ministarstva zdravstva KS za zajednički sastanak u ponedjeljak u 09:00 sati sa samo jednom tačkom dnevnog reda, u okviru koje će se razmatrati trenutna epidemiološka situacija u Kantonu Sarajevo sa realizacijom zaključaka Vlade KS od 29.10.2020. godine, kao i naredbi Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia