online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Za sufinansiranje projekata KJP „ZOI 84“ odobrena 2,3 miliona KM

Vlada Kantona Sarajevo usvojila je „Program utroška sredstava za sufinansiranje projekata KJP „ZOI 84“ Olimpijski centar Sarajevo“ koji obuhvata projekte izgradnje novog vertikalnog transporta i rekonstrukcije postojećeg sistema na Bjelašnici i Igmanu, te prvu fazu izgradnje i modenizacije parking sistema, video nadzora i kontrole naplate. Za sufinansiranje navedenih projekata iz Budžeta Kantona Sarajevo odobreno je 2 miliona i 295 hiljada KM.

Izgradnja novog vertikalnog transporta i rekonstrukcije postojećeg sistema na Bjelašnici i Igmanu uključuje nabavku i instaliranje novog ski lifta na trasi BX na Bjelašnici, te servisiranje postojeće instalacije lifta BX.

„Ovim projektima želimo poboljšati i obogatiti turističku ponudu Kantona Sarajevo, unaprijediti poslovanje kantonalnog javnog preduzeća „ZOI 84“ te podići rejting Bjelašnice i Igmana kao turističkih destinacija. Nadamo se će građani  prepoznati naša nastojanja za poboljšanjem kvaliteta sadržaja na području našeg Kantona“, kazao je ministar privrede KS Adnan Delić.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia