SarajevoVijesti

Za projekte s fokusom na mlade 105 hiljada maraka

Sufinansiranje projekata za mlade udruženja/neprofitnih organizacija i projekata/programa studentskih organizacija iz Budžeta Kantona Sarajevo za 2021. godinu“, potpisano je u ministarstvu za obrazovanje KS.

Ukupno 105.000 KM iz budžeta za ovu godinu bit će raspoređeno za sufinansiranje 51 projekta u čijem su fokusu mladi ljudi. “Kroz ove projekte proširiće se znanja mladih o različitim interesantnim temama iz svijeta nauke, obrazovanja, zdravstvene zaštite, kulture, programiranja, umjetnosti i sporta.

Ministrica za nauku, visoko obrazovanje i mlade Kantona Sarajevo, prof.dr. Aleksandra Nikolić kazala je da je mladim ljudima neophodno da razvijaju različite socijalne, prenosive kompetencije koje mogu razviti kroz slobodne aktivnosti kojima rješavaju društvene probleme.

Istakla je da je ovo samo jedan od načina da se institucionalno odgovori na potrebe i probleme mladih, a koji su definisani Stategijom prema mladima Kantona Sarajevo za period 2019-2023. godina. Među odobrenim projektima koji su dobili finansijsku podršku, 30 je iz oblasti kulture i sporta, 12 iz oblasti obrazovanja i nauke, dva su iz oblasti socijalne brige, jedan iz domena zdravstvene zaštite, dva se odnose na aktivizam, te četiri na sigurnost mladih.

Ukupno 105.000 KM iz Budžeta za ovu godinu bit će raspoređeno za sufinansiranje 51 projekta u čijem su fokusu mladi ljudi.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.