online slots game malaysia
Sarajevo

Za projekte namijenjene djeci i mladima izdvojeno 100.000 KM (Potpisani ugovori s predstavnicima NVO sektora)

Ministrica za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo Naida Hota-Muminović, u prisustvu ministra finansija Davor Čičić, potpisala je danas ugovore sa predstavnicima udruženja i neprofitnih organizacija odabranih po javnom pozivu za finansijsku podršku aktivnostima za djecu i mlade do 19. godine života.

Sredstva u ukupnom iznosu od 100.000 KM po ovom javnom pozivu dobilo je 29 organizacija za finansiranje, odnosno sufinansiranje raznovrsnih aktivnosti, programa i projekata namijenjenih mladima, a koji trebaju biti realizirana do kraja ove godine.

Obraćajući se danas predstavnicima nevladinog sektora, ministrica Hota-Muminović zahvalila je što predano rade na podizanju kvaliteta života mladih.

“Veoma je važno da budemo konkurentni mnogim pošastima i svemu što stoji na putu našoj omladini. Mladi su uvijek imali slične izazove, ali pogotovo danas nije jednostavno odrastati, jer se procesi odvijaju mnogo brže. Zbog toga savezništvo škola, organa uprave i nevladinog sektora mora biti jako. Kada mladima ponudimo puno sadržaja, možemo se nadati rezultatima. Mladima moramo pomoći da odaberu prave vrijednosti, da donose prave odluke, da ih okrenemo radu, posvećenom aktivizmu, da samostalno razmišljaju…”, navela je ministrica Hota-Muminović.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia