online slots game malaysia
Sarajevo

Za podršku radu Crvenog križa Stari Grad i pomoć ugroženim kategorijama bit će izdvojeno 20.000 KM

Općina Stari Grad, predvođena općinskim načelnikom Ibrahimom Hadžibajrićem, i ove godine izdvojit će značajna finansijska sredstva za podršku radu Crvenog križa Stari Grad.

Načelnik Hadžibajrić i sekretarka Crvenog križa Stari Grad Edina Mirojević potpisali su ugovor o podršci projektima Crvenog križa za 2023.godinu u iznosu od 20.000 KM.

„Crveni križ radi direktno sa ugroženim kategorijama stanovništva i pomaže tamo gdje je potrebno. Stoga ćemo i ove godine omogućiti da građani koji su u stanju potrebe mogu računati na prehrambene pakete i druge vrste pomoći Crvenog križa Stari Grad,“ poručio je načelnik Hadžibajrić.

Sekretarka Crvenog križa Stari Grad Edina Mirojević izrazila je zahvalnost načelniku Hadžibajriću i Općini Stari Grad, jer kako kaže, bez ove pomoći, Crveni križ na području Starog Grada ne bi mogao djelovati i izvršavati svoju primarnu misiju, a to je pomoć najugroženijim. „Donirana sredstva isključivo preusmjeravamo na socijalnu pomoć stanovnicima u vidu hrane, higijenskih potrepština i ortopedskih pomagala. Također, redovno organizujemo akcije dobrovoljnog darivanja krvi, te razne edukacije za građane i djecu iz oblasti zdravstva“, kazala je Mirojević.

Za kontinuiranu podršku radu Crvenog križa Stari Grad, Mirojević je uručila zahvalnicu općinskom načelniku Ibrahimu Hadžibajriću.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia