online slots game malaysia
Sarajevo

Za bolji život građana na Hridu: Sanira se dio ulice Iza gaja u dužini od 400 metara

Građani mjesne zajednice Hrid-Jarčedoli uskoro će imati mnogo bolju putnu infrastrukturu koja će im biti omogućena sanacijom više od 400 metara saobraćajnice Iza gaja.

I ova građevinska sezona u Starom Gradu iskorištena je za realizaciju što većeg broja projekata koji su u progamu općinskog načelnika mr. Ibrahima Hadžibajrića za 2022. godinu, a među njima su i projekti planirani za poboljšanje uslova života stanovnika mjesne zajednice Hrid -Jarčedoli. Kako se radi o padinskim dijelovima općine, ulaganje u infrastrukturu naselja je prioritet u djelovanju općinskog načelnika kako bi građanima bili omogućeni što bolji uslovi, a što uključuje putnu i komunalnu infrastrukturu, potporne konstrukcije, novu gradnju i sve ostalo što je potrebno građanima.

Ulica Iza gaja jedna je od najdužih i najfrekventnijih u ovom naselju i u prethodnim godinama rađene su njene sanacije u fazama. Ove godine planirana je dionica duga oko 400 metara gdje će, pored ostalog, na jednom dijelu biti urađen novi šaht i po prvi put ugrađeni slivnici jer su se građani žalili na zadržavanje oborinskih voda koje će na ovaj način biti riješeno. Osim toga, KJKP ”Vodovod i kanalizacija” prethodnih dana rješavali su probleme sa svojom infrastrukturom na ovoj dionici koja se morala sanirati na nekoliko dijelova. Dionica je trenutno tamponirana i spremna za asfaltiranje. Projekat se finansira iz budžeta Općine Stari Grad Sarajevo i vrijedan je oko 125.000 KM.

U mjesnoj zajednici Hrid-Jarčedoli prethodnih godina sanirane su brojne ulice, a među najvećim investicijama su radovi u ulicama Jarčedoli, Iza gaja, Bajramuša, Braće Nuhić i Veliki Kačanik.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia